tirsdag, juli 25, 2006

Så er wolle på bloggen

Efter mange lange overvejelser er jeg nu i blogspace. Først og fremmest sker det som en måde at komme af med overvejelser vedrørende software udvikling. Jeg har lige været afsted på Scrum master certificering med Joseph Pelrine. Det var vældigt interessant.
se bl.a. http://www.scrumalliance.org og http://www.contralchaos.com
Har lige læst en spændende artikel om wicked problems hos Dr. Dobbs http://www.ddj.com/dept/architect/184414851. Se dette entry http://en.wikipedia.org/wiki/Wicked_problems
Det spændende ved wicked problems er for mig ikke så meget eksistensen men mere at man får sat nogle ord på ting som jeg selv har observeret. Det giver redskaber til at kunne overbevise/oplyse folk om software udvikling og dens natur.
Er igang med at kigge på indførelsen af Scrum i en større dansk virksomhed. Det gør at jeg er ved at genopdage min teoretiske interesse for datalogien (RUC). Den har ellers været lidt ude at svømme siden jeg blev færdig for 8-9 år siden. Der har været spæde tiltag til at bibeholde den teoretiske baggrund men det går hurtigt op i politiske kampe og besserwissen. Så er det sgu nemmere at knalde noget kode.
Jeg kan bare ikke holde det tilbage. Kvalitet i software eller måske mere præcist den gruppedynamik som kan findes i software udvikling er noget af det der får mig til at juble. Skal snart igang med et projekt hvor der skal bruges udenlandske ressourcer. Det bliver spændende at se hvorledes (og om) man kan benytte Scrum samt XP processer i asien. Rygterne siger jo at man ikke kan, men det tror jeg ikke på. Det er jo ikke idioter, men folk som laver software og som et eller andet sted også føler kicket ved det.
Hmmm skal måske til at stoppe. Bliver interessant om jeg kan holde gejsten oppe når vi kører, men jeg vil forsøge at bruge wollesplace til
1) Få afløb for frustrationer
2) Dagbog for erfaringer med Scrum og alt muligt andet.
3) udveksling af erfaringer med andre som tænker som jeg?

lad os se

1 Comments:

Blogger susling said...

Velkommen. Det er en god idé, at melde sig til nogle blogrools -se f.eks. blogbot.dk....Her er lidt af hver...

kram Søs

2:51 PM  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home